Защитникът на Левски Хосе Кордоба ще бъде повикан в националния отбор на Панама за предстоящите важни световни квалификации, твърдят медиите в страната. Селекционерът Томас Кристиансен ще обяви избраниците си в четвъртък, като се очаква името на 20-годишния бранител да бъде в списъка му. 

Датският специалист има проблеми в защита, като един от основните играчи – Ерик Дейвис,  от Дунайска стреда е наказан. Възможно е Харолд Къмингс също да отпадне от сметките на Кристиансен.

Специалистът ще повика възможно най-много защитници, тъй като Панама има да изиграе три мача, а в последния цикъл са се получили някои контузии, които са отворили дупки в отбора. Именно тогава Кордоба получи повиквателна, която обаче дойде след крайния срок и треньорът на Левски Станимир Стоилов отказа да го пусне.

Отбелязва се още, че Хосе Кордоба е твърд титуляр в състава на „сините”. Освен като централен защитник, той може да играе и като ляв бек. Разполага и със силен ляв крак.

Медиите в Панама добавят още, че защитникът е изиграл много силен мач при гостуването на Левски на Лудогорец в Разград, като се е отличил с асистенция.  

Левски привлече Хосе Кордоба след завръщането на Станимир Стоилов. Бранителят играе под наем на "Герена", а в последните месеци се утвърди като един от най-стабилните защитници в efbet Лига.