От Левски се похвалиха, че седем футболисти от отбора са получили повиквателни за националните отбори на своите страни. Както е известно, през септември ще се играят европейски квалификации за мъже и младежи, както и контроли във всички възрасти. 
 
Ето какво написаха "сините" в официалния си сайт:
 
"Андриан Краев и Патрик-Габриел Галчев са повикани от селекционера на националния тим на България Младен Кръстаич. Те ще могат да вземат участие в приятелския двубой с Иран на 7 септември на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив и при гостуването на Черна гора в европейска квалификация на 10-и. 
 
Вратарят Пламен Андреев и Асен Митков пък са част от младежкия тим, който ще играе две европейски квалификации – като гости на Естония на 7 септември и като домакини на Израел на 12-и. За формацията до 19 години пък е повикан героят при победата на Ботев Враца Преслав Бачев, който ще може да вземе участие в тренировъчен лагер и приятелски срещи в Гърция. 
 
Левски може да се похвали и с двама национали извън рамките на родните формации. Хосе Кордоба традиционно е част от състава на Панама, а Жереми Петрис е повикан за Мартиника. Любопитното е, че те ще играят помежду си на 8 септември в мач от зона Конкакаф. Панама на Кордоба ще срещне и Гуатемала на 11 септември, а Мартиника ще се изправи срещу Кюарасао на 10-и.
 
ПФК Левски“ е изключително горд със своите футболисти и им пожелава силно представяне за националните им отбори".