Отборите на Левски и Славия се изправят един срещу друг в среща от 22-ия кръг на efbet Лига в поредна порция от най-старото столично дерби.

Мачът на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" започва в 16:30 часа и ще можете да го гледате пряко по DIEMA SPORT, както и да следите развоя заедно с Gong.bg.

Двата тима се срещнаха само преди два дни, когато "белите" сложиха край на надеждите на Левски за купа през настоящия сезон, с което удължиха мъката на "сините" с още една година.

Логично, това доведе до треньорски сътресения на "Герена", които бяха официално опровергани от клуба. Славиша Стоянович остава начело на тима, като част от феновете дори се събраха пред стадиона в подкрепа на специалиста.

На гребена на вълната обаче е звездата на "сините" - Найджъл Робърта, който има 6 гола и 2 асистенции в последните си 4 мача и със сигурност ще опита да порази вратата на Светослав Вуцов.

Жребият отреди Славия да срещне Арда на полуфиналите за Купата на страната, а Ивайло Димитров сподели, че всеки в клуба тайно мечтае да спечели отличието.

"Белите" спечелиха всеки от последните си 4 мача срещу Левски и ще направят всичко по силите си да продължат добрата си серия.

Добрата новина е, че тимът се вдигна от лошата форма, в която се намираше, и вече има 4 победи в последните си 5 срещи във всички турнири. След наказание пък се завръща Емил Стоев.