Едва ли има привърженик на Левски, който да не се въртял в леглото в неделя вечерта, опитвайки се безуспешно да заспи след продукцията, която поднесоха любимците му в синьо. В такива моменти и алкохолът не действа. Ако е последен мач – да го преживееш. На „сините“ обаче им предстоят още два челни сблъсъка с тежката артилерия от първата шестица – в сряда с Локомотив Пд и в неделя с ЦСКА. И едва ли ги чака нещо добро, ако повторят или потретят представлението срещу Лудогорец.
 
В пакет играчи и треньор счупиха всякакви антирекорди. Първо „сините“ за пръв път в историята си допуснаха такава загуба от шампионите у дома – 0:3. Дори може да се радват, че гостите сами дръпнаха ръчната и при 0:2 не се възползваха докрай от положението. Но нещата не спряха до тук. Левски за пети път в рамките на един сезон се провали у дома. Оказа се, че до този момент подобно нещо не се е случвало. През сезон 1985/86, който бе първи под името "Витоша", а след това и през юбилейния 2013/14, „сините“ стигнаха до четири провала у дома. Серията през XX век се смята за една от най-срамните. Първо Левски губи 0:1 от Локо (Пд), следва позорното 3:6 от Ботев (Вр) и историческото 1:3 от ЦСКА (първото вечно дерби на „Герена“, за което и до днес се пеят песни). Последният неуспех – 2:3 от Берое и до днес някои го броят за подарък към „зелените“, защото им помага да спечелят първата и единствена титла в историята си. Интересен факт е, че втората до този момент негативна серия също стартира с провал срещу „смърфовете“ - 1:2, традиционното в последно време 0:2 от Лудогорец. Следваха и два провала в плейофите – 1:2 от Литекс и нова издънка срещу „орлите“. Този път с 2:3.
 
Сегашната серия започна още на старта – 0:2 от Берое. И след това се навързаха само загуби за историята – първа от Царско село у дома (0:1), първа от Арда (1:2), първа на „Герена“ от Черно море 1:2 и вече споменатото 0:3 от Лудогорец.
 
Живко Миланов също влиза с гръм и трясък в графата на антирекордите. До този момент Левски няма вкаран гол под негово ръководство. Освен това няма треньор, който да е водил „сините“ и да не е спечелил поне един мач! Направиха го дори Велислав Вуцов и Пепе Мурсия./Мач Телеграф