Левски ще се подготвя през зимната пауза в Дубай, а там тимът може да изиграе престижна контрола срещу руския шампион Зенит Санк Петербург. Столичани ще се подготвят цял месец  в емирствата, докато Зенит ще има два лагера.

 Отборът, воден от Сергей Семак, ще бъде от 15 до 28 януари в Доха, Катар, а след това от 1 до 14 февруари в ОАЕ. Именно през втория пренировъчен камп руският гранд може да се изправи срещу Левски. Това ще бъде и една от последните проверки на отбора на Станимир Стоилов преди подновяването на първенството. Първият кръг през пролетта трябва да се изиграе в средата на месец февруари.

start-photo.bg
98 снимки

Както е известно, миналата зима друг български тим - Ботев Пловдив, изигра контрола със Зенит в Дубай, завършила при равенство 2:2.

Сега от Левски обаче са се допитали до УЕФА дали могат да играят контроли с тимове от Русия заради войната, която страната започна в началото на годината в Украйна и забраната на клубовете да участват в европейските клубни турнири. В Дубай столичани може да срещнат и друг руски гранд в лицето на Спартак Москва. Бившият тим на Ивелин Попов също се готви в емирствата и не е изключено да се изправи срещу „сините“.