Локомотив София и Левски завършиха при резултат 2:2 в мач от 18-я кръг на efbet Лига. "Сините" поведоха с два гола, след като през първата част се разписа Марин Петков, а в 70-а минута Андриан Краев удвои. Тимът на Данило Дончич не се предаде и в 76-а минута Димитър Митков намали резултата, а в 95-а минута Локомотив София успя да изравни от дузпа отново чрез Митков, след като Дарлан извърши нарушение срещу Стив Траоре. 

С това равенство Левски е вече 6-и с актив от 29 точки, докато Локомотив София остава на 13-а позиция с 18 пункта на сметката си.

start-photo.bg
80 снимки

В 14-а минута футболистите на Локомотив София си раздадоха добри подавания, като Валентин Николов видя празното пространство и го превзе с дрибъл, а накрая реши да стреля от дистанция, но опитът му профуча високо над напречната греда.

Шест минути по-късно Получи се разбъркване в наказателното поле на Локомотив София след изпълнение на корнер, а накрая тя достигна до Асен Чандъров, който опита изстрел, но бе блокиран в последния момент. В 26-а минута Левски създаде най-доброто си положение, след като Рикардиньо бе намерен чудесно от Жереми Петрис, а бразилецът пропусна на празна врата, нацелвайки напречната греда.

Секунди по-късно Марин Петков направи страхотен индивидуален пробив, като нахлу в противниковото наказателно поле, а защитата на Локомотив София му остави много пространство, като българският национал се възползва и отправи чудесен удар в ъгъла на Александър Любенов, който нямаше как да реагира.

В 44-а минута Димитър Митков стреля директно от пряк сбоводен удар, като топката се движеше по земята, но Пламен Андреев успя да реагира и улови. Веднага след това Локомотив София организира бърза атака, при която Димитър Митков намери непокрития Карлос Франка, който бе на празна врата, но нападателят шокира, като изпрати топката високо над напречната греда от позиция, от която трябваше да отбележи.

В 50-а минута домакините изпълниха заучено корнер, при който топката се озова на първа греда, където Валентин Николов отклони с пета, а Франса я пропусна, като това можеше и да е гол, ако не бе превъзходната намеса на Пламен Андреев.

Малко след това Красимир Милошев връхлетя върху отскочила топка и опита удар извън наказателното поле, който бе точен, но нямаше сила в него и стражът на Левски нямаше проблеми да спаси. В 71-а минута Защитата на Локомотив София не се справи при атака на Левски, като топката бе лошо изчистена, а на границата на наказателното поле бе Андриан Краев, който не се поколеба да отправи силен удар в ъгъла, оставяйки безпомощен Александър Любенов. 

В 76-а минута Карлос Франса направи феноменален индивидуален пробив, като преодоля Дарлан и навлезе в наказателното поле, като намери Димитър Митков на точката на дузпата, а последният нямаше проблеми да изпрати топката във вратата.

В 90-а минута Стив Траоре напради добър пробив по десния фланг, като центрира, а Димитър Митков от трудна позиция успя да стреля, но Ван дер Каап бе добре застанал и успя да повлия на изпълнението така, че Пламен Андреев да улови спокойно.

В четвъртата минута на добавеното време Стив Траоре отново бе опасен и нахлу в наказателното поле, а Дарлан го събори, като съдията отсъди дузпа в полза на Локомотив София. Димитър Митков се нагърби с изпълнението, като бе категоричен и изправи Пламен Андреев в обратния ъгъл.

Стартови състави:

Локомотив София: 24. Александър Любенов, 12. Бруно Франко, 22. Ивайло Найденов, 26. Красимир Милошев, 31. Красимир Станоев, 4. Диме Димов, 2. Гонсало Кардосо, 10. Валентин Николов, 21. Антони Иванов, 45. Димитър Митков, 11. Карлос Франса

Треньор: Данило Дончич

Левски: 1. Пламен Анреев, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 20. Асен Чандъров, 22. Патрик-Габирел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 37. Дарлан, 88. Марин Петков, 97. Асими Фадига