Левски е изпратил оферта за централния нападател на Крумовград - Алекс Колев. Предложението на сините обаче не е удовлетворило ръководството на новака в елита. И засега двете страни не са си стиснали ръцете.
 
Преговорите обаче продължават и се очаква от „Герена“ да повишат офертата си за национала след финализирането на продажбата на Уелтън. Столичани искат да привлекат нов нападател, тъй като в момента водят разговори за трансфера на Рикардиньо в чешкия Виктория Пилзен, а Билал Бари не е гов за игра.
 
„Наистина в клуба пристигна оферта за Алекс Колев от Левски. Нас обаче не ни удовлетворява. Може да има раздвижване, след като продадоха Велтон. Ние не се притесняваме и не бързаме. Засега окомплектовахме състава за новия сезон, но всичко все още е отворен процес“, заяви пред БГ дерби спортният директор на Крумовград - Костадин Ничев.
 
По време на лагера на "сините" в турския курорт Белек Алекс Колев изгледа две контроли на тима. Това още повече засили спекулациите за негов трансфер в Левски. Той бе на трибуните при победите над Динамо Киев (1:0) и Шахтьор Донецк до 19 г. (2:1). Дебютиралият наскоро в националния отбор футболист е юноша на столичани и заяви, че би искал да облече синия екип и дори да завърши кариерата си на стадион „Георги Аспарухов“.
 
От началото на сезона 31-годишният таран има на сметката си шест гола в 20 мача във всички турнири. През зимата интерес към него проявяваше и румънският Петролул.
 
Левски ще се опита да си осигури услугите на Колев до рестарта на първенството. В момента треньорът на "сините" Николай Костов разполага за върха на атаката с Рикардиньо, юношата Преслав Бачев, а на тази позиция може да бъде използван и Илиян Стефанов.