Прелюбопитен трансфер може да се осъществи на "Герена" до затварянето на летния трансферен прозорец. Според най-големи­я спортен вестник в Словения "Екипа Спортске новости", Левски ще пазарува от местния Олимпия Любляна в търсене на подсилване на левия фланг на отбраната си.

Според изданието, "сините" са отправили оферта за Виталий Максименко, който се подвизава с екипа на еврокошмара им от 90-те години на миналия век. Футболистът е латвийски национал, а още през ми­налата зима бе спряган отново за българския гранд. Причината за това бе присъствието на Славиша Стоянович. Тогава обаче до такъв трансфер не се стигна.

Максименко е на 28 го­дини. Той може да иг­рае като централен за­щитник и ляв бек. Именно играч с такъв профил е нужен на Пет­ър Хубчев. Максимен­ко обаче имал оферта и от отбор от Лига 2 на Франция. Той все още не е решил коя от двете оферти за избере.

През този сезон в Люб­ляна е ветровито. Там извъртяха четирима за­щитници в центъра на отбраната, а Максимен­ко започна като титуляр в 6 мача. Пазарът във Франция затваря на 31 август, а този у нас в началото на септември.