Бъдещето на крилото на Левски - Здравко Димитров, изглежда не е свързано със „сините“. Той се завърна на „Герена“ за старта на подготовката, след като през пролетта игра като преотстъпен в турския Сакаряспор. Димитров обаче не се готви с първия отбор, а тренира с дублиращия тим. Смяташе се, че новият треньор на сините Николай Костов ще даде шанс на Димитров да се докаже в Левски, но 24-годишният футболист не бе взет и за лагера в Правец, където ще се проведе същинската подготовка на тима.

Все пак има шанс крилото да остане при 26-кратните шампиони, но и опция отново да заиграе за турския Сакаряспор. Тимът остана доволен от представянето на играча, за който вкара един гол в 16 мача, но за момента се дърпа за откупната му клауза.

start-photo.bg
61 снимки

Бившият младежки национал има договор със „сините“ за още една година и ако някой отбор иска да го привлече, ще трябва да плати съответната сума за него или да преговаря за неговото преотстъпване. През зимата Димитров вече ще може да преговаря с друг тим, тъй като след края на сезона ще стане свободен агент.

В началото на миналия сезон той бе низвергнат от бившия старши треньор на Левски – Станимир Стоилов, и бе пращан под наем в Спартак Варна и Сакаряспор.