Отборите на Левски и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 0:0 в късния съботен двубой от родния елит. За „сините“ това бе четвърта поредна среща, в която не побеждават и по този начин остават на шеста позиция с 27 точки – цели 10 зад лидера ЦСКА. Гостите в тази среща пък са на трето място с 32 точки.

Срещата не предостави много положения през първата си част, но имаше доста спорни моменти. В самото начало „червените“ искаха дузпа за нарушение на Краев срещу Чочев, а по-късно домакините имаха претенции за втори жълт картон за Хелитон за лакът в лицето на Роналдо.

Най-чистите ситуации през първите 45 минути бяха за тима на Любо Пенев в края на полувремето. Цялата втора част пък премина под диктовката на 26-кратните шампиони, които дори удариха греда чрез Филип Кръстев.

LAP.bg
55 снимки


Преди да изминат и две минути игра удар на Кръстев се отклони в бранител на гостите и излезе в корнер, от който не произлезе нищо опасно. Малко след това Кирилов проби отляво и прати топката в наказателното поле, там Чочев опита да дриблира между двама и бе задържан от Краев за ръката, след което се строполи на земята, но не последва съдийски сигнал за дузпа. 

В 11-ата минута дойде и първият жълт картон в срещата - той бе за Хелитон, който фаулира грубо Стефанов. След разбъркване при корнер Кирилов нанесе удар по посока вратата на Андреев, като само рикошет спаси вратата на младия страж. Малко по-късно "сините" имаха претенции за втори жълт за Хелитон, който в стремежа си да запази топката от Роналдо, го удари с лакът в лицето.

Миланов пък стреля извън наказателното, а след рикошет топката стана още по-коварна, но в крайна сметка мина до гредата. 

В края на частта първо Чочев надскочи персоналния си пазач и стреля с глава, но над напречната греда, а после и ходещият по много тънък лед Хелитон засече с глава центриране от корнер, но Андреев изби от голлинията.

Сердюк се възползва от отбита лошо топка от Андреев и стреля с по-слабия си десен крак, но вратарят на "сините" отрази в корнер, реванширайки се за несигурната намеса.

startphoto.bg
100 снимки

Втората част започна с натиск на домакините. При една ситуация Охене се засуети в собственото си наказателно и грешката му можеше да бъде наказана, ако Роналдо бе стрелял по-точно по диагонала. Кръстев също можеше да даде аванс на Левски, стреляйки много силно и точно с левия крак. Топката обаче се отби в гредата до Наумов.

Точно 20 минути след началото на второто полувреме настана истински карамбол в наказателното на ЦСКА 1948. Петрис намери Роналдо, бразилецът стреля, но Джонатан застана с тяло пред топката. При добавката Петров попречи на Миланов да нанесе хубав удар, като левичарят прати топката в аут.

Гостите отговориха с контраатака, при която Кирилов залъга Кордоба, но стреля слабо и не затрудни Андреев. Шанс се откри и пред Цунами, който се извиси над всички при ъглов удар, но изстрелът му с глава мина над вратата.


FT / Левски - ЦСКА 1948 0:0

Левски: 1 Пламен Андреев, 2 Жереми Петри, 6 Цунами, 7 Георги Миланов, 8 Андриан Краев, 14 Илиян Стефанов, 17 Уелтън, 18 Роналдо , 23 Сонко Сундберг, 30 Филип Кръстев, 33 Хосе Кордоба

Наставник: Станимир Стоилов

ЦСКА 1948: 29 Даниел Наумов, 2 Джонатан, 87 Симеон Петров, 14 Хелитон , 4 Ангел Лясков, 18 Ивайло Чочев, 6 Карлос Охене, 58 Октавио, 10 Георги Русев, 25 Евгений Сердюк, 99 Радослав Кирилов

Наставник: Любослав Пенев