Левски почете паметта на една от най-запомнящите се личности в историята си - Александър Костов. На този ден преди две години той почина на 81 години.

"Днес се навършват две години от загубата на една от най-ярките емблеми на левскарщината - Александър Костов. Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си „синята“ идея ни напусна на 15 април 2019 г.  

Ще помним винаги усмивката, която не слизаше от лицето му, въпреки тежко преживените загуби на приятели и трудностите, през които премина. Ще помним уроците му и онези мигове, в които се връщаше назад в спомените си, за да ни споделя как често мечтае за моментите, в които е бил заобиколен от своите приятели.  

Зад гърба си Сашо Костов остави участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за „сините“. Три пъти бе шампион на България и петкратен носител на Купата.

Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Днес пък остава със златни букви в историята на клуба като един от основните стълбове, които крепяха левскарските ценности. Отиде си на малко повече от четири по 20, както обичаше да казва той. Отиде си, за да продължи да ни преподава какво е да си левскар!

Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!", написаха от клуба.

LAP.bg
27 снимки

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.