Левски остана без защита за гостуването на Ботев Враца в следващия кръг от efbet Лига. Най-притеснително е положението с крайните бранител, след като четирима от футболистите на тези позиции са контузени.
 
Десният защитник Драган Михайлович получи разтежение преди двубоя с Ботев Пд и най-вероятно няма да се възстанови за мача под връх Околчица. Подобна травма на загрявката за сблъсъка с "канарчетата" извади от стартовия състав и левият бек Фейсал Рерас. Вместо него като титуляр започна Патрик-Габриел Галчев, но и той бе застигнат от контузия през второто полувреме. Младокът обърна глезена си при една решаваща намеса в наказателното поле. Той си тръгна от „Герена“ с обездвижващ ботуш, а днес ще бъде подложен на обстойни прегледи, които да покажат състоянието му. 
 
Матео Стаматов пък продължава да се лекува в Испания, след като получи травма в коляното преди подновяването на първенството. Тази седмица се очаква той да свали шината и да започне раздвижване, но няма да е готов за игра преди началото на април.
 
Най-вероятно за гостуването на Ботев Враца отдясно на защитата отново ще застане Ивайло Найденов, а отляво ще бъде преместен Тома Даске или Начо Монсалве. Възможно е и в тази зона да бъде върнат Здравко Димитров, а не е изключено "сините" да излязат с трима централни бранители.