Старши треньорът на Левски Георги Тодоров говори пред медиите преди първия мач на "сините" за новия сезон в efbet Лига. Наставникът коментира ситуацията в клуба, евентуалните нови попълнения и как върви подготовката на състава за мачовете.

Антон Узунов
64 снимки

"Имаме 18 човека, ще бъде дълъг период, много хора си заминаха. Трябват ни още хора на позиции, особено в защита. Ще бъде дълъг процес. Когато е на терена Ники Михайлов ще е капитан. Втори капитан не сме обсъждали. Това е най-малкия проблем". 

"Боби Цонев трябва да разреши проблемите със стария си клуб, след известно време ще е част от отбора. Той ще тренира с нас. Мисля, че ще бъде част от отбора. Винаги съм мислил, че с Ради (Цонев) имат място в Левски. Божинов си е Божинов. Има много функции и се надявам, че ще ги покаже и на терена. Няма да може да играе 90 минути, но в минутите, в които ще играе ще бъде полезен за отбора". 

"Искам да видя Левски на първо място. Съвсем обективно е, че започваме с много трудности първенството, трябва търпение докато не изградим целия отбор. Ще излеждаме по-добре, ако вземем хората, които сме набелязали. Ще направим една здрава основа". 

"Това, с което разполагаме, тези хора ще излязат да играят. Каргас има желание да напусне. Мога само да му благодаря. Той е човек с характер, не е изявявал желание да не тренира. Винаги се раздава и дори вчера беше готов да играе. Има обаче ситуации с мениджъра си, не е изгодно да играе за нас. Но наистина има желание да играе, аз го видях. Ще се радвам, ако си намери отбор и бъде по-щастлив. Не мисля обаче, че му беше лошо тук, но такава е ситуацията". 

"Всичко, което е годно ще играе срещу Берое. Искам да изиграем един добър мач, видях промяна в положителен аспект в последните 10 дена. Ще бъде добър старт и за самочувствието, ако спечелим. Ще се радвам, ако сме пред двата ЦСКА". 

"Много по-добре и като настроение. Отборът изглежда по-добре без чужденците. В понеделник играчите получиха част от заплатата си и това има значение. Обстановката е съвсем различна. Всеки който остане ще се бори в името на Левски. Всеки ще допринесе с каквото може за изграждането на един боеспособен отбор. 

"Надявам се да издържат, но като гледам тестовете, които им правихме, има хора, които трябва доста да поработят. Трябва да компенсираме с повече движения и физика. Според мен нещата много се объркаха покрай прекъсването", заяви Тодоров.