Левски е много близо до привличането на нов централен нападател. "Сините" са постигнали договорка с бразилския Гремио за Рикардо Виана Фильо - Рикардиньо. Той се очаква да пристигне в България до Нова година, за да премине медицински прегледи и ако всичко е наред да подпише дългосрочен договор със "сините". 

Нападателят има договор с Гремио до 2024 година, а това е предизвикало доста дълги преговори, защото Левски няма да плаща трансферна сума за новото си попълнение. Столичният гранд ще вземе 70% от правата на Рикардиньо, а оостаналите 30% ще останат в досегашния му клуб. Така при бъдещ трансфер на нападателя бразилският клуб ще прибере една трета от сумата, пише "Мач Телеграф". 

Старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов е успял да постигне още един голям успех при преговорите. Той е убедил Рикардиньо да влезе във финансовата рамка, която стриктно спазват на "Герена". Заплатата на нападателят ще бъде 8000 евро. Сумата беше освободена от Абдулахи Шеху, с когото столичани се разделиха в петък. Точно толкова прибираше нигериецът в краткия си престой у нас. 

През есента Рикардиньо игра под наем от Гремио в елитния бразилски Атлетико Гоянензе. Там той е изиграл 9 мача, в които не се е отчел с гол. Има престой и в Маритимо. Нападателят има португалски паспорт, поради което няма да заема място на играч извън Европейския съюз.