Левски освободи с един замах по-голямата част от квотите за футболисти, които нямат паспорти от Европейския съюз. След доста ходене по нервите и решителни действия на собственика на клуба Наско Сираков Уелтън, Вандерсон Цунами и Роналдо станаха българи. Така в тима останаха само трима футболисти, които се броят за чужденци - Рикардиньо, Хосе Кордоба и Дарлан.

„Мач Телеграф“ пише, че „сините“ обаче планират да извадят нов паспорт и на бразилския си нападател. Към днешна дата тече процедура в тази посока, но за разлика от триото му съотборници - Рикардиньо няма да получи български паспорт, а такъв от друга страна, която е част от ЕС. Очевидно от „Герена“ няма да използват довода - проектонационал, за нападателя, както направиха за Роналдо, Уелтън и Цунами в искането си към родните власти.

startphoto.bg
90 снимки

От клуба разкриха, че към този момент е най-вероятно бразилецът да стане или испанец, или португалец.

Получаването на европейски документи на латиносите е двоен удар за Левски. От една страна заради споменатите вече квоти за чужденци, а от друга - цената на Роналдо, Цунами, Уелтон и евентуално Рикардиньо, ще се увеличи поне двойно.

Междувременно „сините“ вече стартираха търсенето на нови попълнения от Бразилия, които евентуално да подсилят тима през зимата. Очаква се старши треньорът Николай Костов да се възползва бързо от отворилите се две свободни места за нови играчи, които нямат български паспорти. Отделно наставникът ще може да използва за първи път от началото на сезона в efbet Лига всичките си футболисти, след като досега най-често Дарлан изпадаше от групата заради квотата за чужденци.