Отборът на Левски записа победа с 3:1 над Пирин Благоевград в предпоследната си контрола преди подновяването на шампионата. Два гола за „сините” реализира Билал Бари, а третото попадение бе дело на Димитър Костадинов. Точен за „орлетата” пък бе Антон Карачанаков, който обаче няма да запомни двубоя с нищо добро.

Именно той стана причината двубоят да бъде прекъснат в началото на второто полувреме. Карачанаков реализира красив гол за 1:1, но след това реши да подразни феновете на домакините. Футболистът на Пирин пробяга почти целия терен, за да стигне до Сектор Б, където демонстративно да покаже радостта си от гола.

Привържениците на „сините” не му останаха длъжни и нахлуха на терена, а Карачанаков набързо се прибра в съблекалнята и не успя да доиграе мача, като на негово място влезе друг футболист на Пирин.

Освен с неприятния инцидент, двубоят ще се запомни и с факта, че в игра за Левски след дълго отсъствие от терените се завърна Георги Миланов.

Последната контрола на Левски преди подновяването на първенството е във вторник срещу Царско село. Мачът ще се играе на „Герена” от 14:00 часа.


Преди първия съдийски сигнал на днешния двубой, домакините представиха новите си попълнения в лицето на  Ноа Сонко Сунгберг, Цунами, Уелтън, Филип Кръстев и Келиън ван дер Каап.

След спокойни първи минути на стадион „Георги Аспарухов”, в които опасности двете врати почти липсваха, домакините успяха да поведат в 8-ата минута. След добра атака отляво, Димитър Костадинов намери Марин Петков в наказателното поле, който веднага потърси комбинация с Билал Бари, а за нападателя на „сините” не представляваше трудност да се разпише на празна врата от няколко метра.

Антон Узунов
43 снимки

След гола футболистите на Левски продължиха да диктуват темпото на терена и да бъдат по-настоятелния тим на терена. „Сините” атакуваха предимно отляво, където се подвизаваше новото попълнение Уелтън, който се отличи с няколко много добри отигравания.

Едва в 24-ата минута на срещата, Пирин успя да организира нещо по-интересно в предни позиции и да стигне до пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Ники Михайлов. Станислав Манолев се нагърби с изпълнението му, но прати топката високо над вратата.

LAP.bg
14 снимки

В оставащите минути до почивката, Левски продължи да създава по-интересните неща на терена, но така и успя да застраши сериозно вратата на Георгиев.

На полувремето наставникът на домакините Станимир Стоилов направи една единствена промяна в състава си, като в игра се появи Пламен Андреев, който замени капитана Николай Михайлов.

Антон Узунов
16 снимки

Три минути след подновяването на играта Антон Карачанаков реализира красив гол, с който изравни резултата. След попадението си обаче, нападателят на Пирин изненадващо реши да дразни феновете на домакините.

Карачанаков пробяга почти целия терен, за да стигне до сектор Б и да провокира привържениците на „сините”. Част от тях не му останаха длъжни и нахлуха на терена. Карачанаков набързо се прибра в съблекалнята и очаквано бе заменен.

Левски отново излезе напред в резултата в 53-ата минута, когато точен бе Димитър Костадинов. Марин Петков догони топката до аутлинията и успя да върне към непокрития си съотборник, който необезпокояван от никого, успя да се разпише за 2:1.

Крайният резултат в мача бе оформен в 89-ата минута, когато точен отново бе Билал Бари. Нападателят на домакините е изведен отлично от Хосе Кордоба и останал абсолютно сам срещу вратаря на Пирин, успя да го преодолее, въпреки че първоначално Марио Кирев успя да се намеси.

FT ЛЕВСКИ – ПИРИН 3:1

1:0 Бари 8'

1:1 Карачанаков 48'

2:1 Костадинов 53'

3:1 Бари 89'

Левски: 13. Николай Михайлов, 91. Драган Михайлович, 23 Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Вандерсон Цунами, 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев, 20. Димитър Костадинов, 88. Марин Петков, 17. Уелтън, 19. Билал Бари

Резерви: 66. Пламен Андреев (В), 4. Иван Горанов, 7. Георги Миланов, 10. Радослав Цонев, 11. Здравко Димитров, 14. Денис Динев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 34. Димитър Андонов, 71. Антоан Стоянов

Старши треньор: Станимир Стоилов

Пирин: 21.Георгиев, 38.Дюлгеров, 6.Попев, 5.Бодуров, 3.Занев, 11.Манолев, 18.Дяков, 73.Бенгюзов, 31.Станоев, 9.Йорданов, 29.Костов

Резерви:1.Кирев, 2.Айзо, 8.Старокин, 10.Такахаши, 14.Николов, 17.Георгиев, 20.Иванов, 26.Тасев, 45.Хубчев, 71.Карачанаков