Вратарят на Локомотив Пловдив Мартин Луков е опция пред Левски за заместник на Пламен Андреев. Младежкият национал трябва да финализира трансфера си във Фейенорд в следващите часове, а на "Герена" ще се опитат да му вземат заместник. 

Вариант е 31-годишният Луков, като в момента се водят разговори за потенциално негово преминаване при столичани, научи Gong.bg. 

„Не бяхме мислили по този въпрос. Офертата дойде много изненадващо за нас. Трансферният прозорец затваря. Трудно можем да реагираме да купим нов вратар. Ако има възможност, ще реагираме, ако пък не – ще разчитаме на вратарите, с които разполагаме“, каза треньорът на Левски Станислав Генчев на въпрос за нов страж. 

Евентуален проблем за сделка може да се окаже контузията на вратаря. Мартин Луков претърпя операция заради скъсан менискус, поради което ще бъде извън терените до средата на септември. 

През този сезон стражът има 3 мача за "смърфовете", като в един от тях не е допуснал гол. Договорът му с Локомотив е до края на сезона. 

Той е играл още за Оборище, Пирин Разлог, Дунав и Арда у нас. В чужбина е бил част от Ал Тай (Саудитска Арабия) и Кармиотиса (Кипър). 

Левски разполага с Матей Маркович, Иван Андонов и Огнян Владимиров под рамката. Ако се стигне до трансфер на Мартин Луков, то той трябва да бъде оформен до понеделник, когато затваря прозорецът у нас. 

подкрепя българския спорт