Левски победи Ботев Враца с 2:0 в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Уелтън откри резултата в 21-ата минута, след като Андриан Краев изпусна дузпа още в началото. Жереми Петрис пък удвои преднината на "сините" пет минути преди края на първото полувреме.

През втората част не паднаха повече голове. Левски събира актив от 38 точки и временно се настанява на четвъртата позиция в българския шампионат, но с мач повече от отборите в топ 6.


start-photo.bg
98 снимки

Левски получи възможността да изпълни ъглов удар още в първата минута на срещата. При центрирането Ивелин Попов стигна първи до топката и стреля с глава. Ударът му обаче се озова в средата на вратата и стражът на гостите се справи без проблеми.

Ситуацията бе преразгледана, тъй като при удара на Ивелин Попов топката срещна ръката на футболист на Ботев Враца преди да стигне до Красимир Костов. Драгомир Драганов отсъди дузпа в полза на Левски. Андриан Краев застана зад топката и стреля, но встрани от вратата.

Марко Мажуга отправи първия точен изстрел към вратата на Пламен Андреев в 10-ата минута. Изстрелът по никакъв начин не затрудни стража. В 16-ата минута Хосе Кордоба опита изстрел от сериозна дистанция, но той бе спрян от футболист на гостите. След блокиран опит за центриране на Филип Кръстев, Левски получи корнер. Последва и втори ъглов удар, при който Цунами опита изстрел от трудна позиция, но не намери целта.

Две минути след това Ивелин Попов изведе чудесно Роналдо в пеналтерията на Ботев Враца. Той избра да търси подаване към Рикардиньо, който бе в по-чиста позиция, но не успя да го намери и гостите изчистиха. Мигове след това Ивелин Попов нанесе мощен изстрел от границата на наказателното поле, който обаче бе сапсен от Костов. 

start-photo.bg
95 снимки

В 22-ата минута Рикардиньо показа скоростта и техниката си, измъквайки се от защитник на гостите. Той проби отляво и опита остро подаване в наказателното на Ботев Враца. Не намери свой съотборник, но Роналдо се ориентира добре и я открадна. Опита изстрел, но бе блокиран. 

Около две минути по-късно Левски стигна до първия гол. Цунами открадна топката, а Краев намери Уелтън. Той се завъртя и стреля от трудна позиция, пращайки топката покрай стража на Ботев Враца за 1:0.

Уелтън бе близо до втория си гол в 27-ата минута. Той успя да спечели топката в средата на терена и проби добре, след което нанесе фалцов удар, който търсеше горния десен ъгъл, но мина близо до целта и излезе.

Добра атака на Ботев Враца в 38-ата минута. Домакините атакуваха отдясно, където Марко Мажуга потърси свой съотборник с подаване в пеналтерията, но топката бе изчистена. Последва и корнер, от който възпитаниците на Моралес не се възползваха добре.

В 40-ата минута Рикардиньо изведе Жереми Петрис при скоростна контраатака на "сините". Петрис не сгреши и прати топката покрай Красимир Костов за 2:0. 

Второто полувреме започна с натиск на Левски. В 50-ата минута "сините" комбинираха добре. Филип Кръстев намери Ивелин Попов, а той подаде към Рикардиньо. Нападателят опита да се измъкна и да навлезе в наказателното поле на гостите, но бе спрян. Последва корнер, от който обаче Левски не застраши вратата на Ботев Враца. 

Две минути по-късно Роналдо добре нахлу в пеналтерията отдясно, успя да залъже защитник на гостите и след това стреля, но от труден ъгъл. Костов се справи отлично и изби.

В 55-ата минута Уелтън се озова сам срещу вратаря след грешка на Петко Ганев, който стъпи на криво и загуби топката. Уелтън стигна до добра стрелкова позиция и имаше подкрепата на Рикардиньо, но реши да завършва сам с прехвърлящ удар. Красимир Костов обаче се справи с удара на бразилеца. 

Lap.bg
42 снимки

Ивелин Попов се извиси във въздуха и засече центриране с глава в 67-ата минута. Изстрелът му обаче попадна в средата на вратата, където Красимир Костов изчисти с чудесен рефлекс.

Десет минути след това Ивелин Попов получи от Филип Кръстев, който преди това се справи с двама футболиста на гостите. След това нападателят намери Роналдо, който бе оставен сам отдясно. Той опита изстрел, който обаче Красимир Костов спаси с крак. 

В 80-ата минута Филип Кръстев центрира добре, а до топката стигна Роналдо, който стреля с глава. На удара му обаче липсваше сила. Четири минути след това Красимир Тодоров опита изстрел от сериозна дистанция в един от по-редките шансове пред Ботев Враца. Шутът му обаче не бе точен.

Левски Ботев Враца

източник: Sofascore

FT / ЛЕВСКИ - БОТЕВ ВРАЦА 2:0

1:0 Уелтън 24'

2:0 Жереми Петрис 40'

Съставите на двата отбора: 

Левски: 1 Пламен Андреев, 2 Жереми Петрис, 23 Сонко Сундберг, 33 Хосе Кордоба, 6 Цунами, 8 Андриан Краев, 30 Филип Кръстев, 17 Уелтън, 18 Роналдо, 9 Рикардиньо, 10 Ивелин Попов

Резерви: 13 Николай  Михайлов, 5 Келиан ван дер Каап, 11 Джавад Ел Джемили, 20 Асен Чандъров, 22 Патрик-Габриел Галчев, 50 Кристиан Димитров, 88 Марин Петков

Старши треньор: Станимир Стоилов

Ботев Враца: 76 Красимир Костов, 8 Диего Фераресо, 23 Браян Мендоса, 4 Луиз Фелипе Соарес, 6 Антонио Георгиев, 30 Петко Ганев, 24 Стефан Гаврилов, 17 Чавдар Ивайлов, 14 Марко Мажуга, 15 Мирослав Маринов, 21 Жан Да Силва

Резерви: 34 Федерико Рубио, 19 Браян Андрес Варгас, 28 Клери Сербер, 18 Диого Барбоса, 9 Даниел Генов, 16 Красимир Тодоров, 10 Лукас Брамбила, 7 Митко Панов, 22 Петър Кепов

Старши треньор: Даниел Моралес