Днес Левски ще изиграе най-престижната си контрола по време на зимната подготовка. "Сините" се изправят срещу украинския гранд Динамо Киев. Двубоят започва в 16:00 часа и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от проверката.

Очаква се като титуляр за столичани да излезе Ноа Сонко Сундберг, който се присъедини към лагера на тима във вторник след участието си на Купата на Африканските нации с Гамбия. Той ще си партнира с Хосе Кордоба в сърцето на отбраната. На вратата ще е Пламен Андреев. Станимир Стоилов до последно ще умува дали да заложи отново на Билал Бари на върха на атаката или като титуляр там ще започне Марин Петков. 

Динамо зимува на второ място във временното класиране на първенството на Украйна. Тимът на Мирча Луческу вече мери сили с български отбор - разби Лудогорец с 4:1. В последната си контрола обърна от 0:2 до 3:2 сръбския Чукарички. 

Левски е в търсене на първата си победа в Белек, след като до момента "сините" завършиха наравно 1:1 с Гурник Забже и Бохемианс, 2:2 с Марибор и отстъпиха с 0:1 на Генчлербирлиги. В понеделник е последната контрола на отбора срещу Верес Ровно, след което родният гранд се прибира в София.