Отборът на Левски се е разминал с босненския централен защитник Хървойе Миличевич. 28-годишният бранител, който има мачове за юношеските и младежките формации на Хърватия (б.р. – той има хърватски корени), е отказал предложение от „сините“, след като през това лято е станал свободен агент.

Антон Узунов
27 снимки

В предишните два сезона Миличевич е носил екипа на местния Сараево. През последната кампания високият 192 см защитник е участвал в 27 шампионатни двубоя. В кариерата си той е играл още за казахстанския Актобе, италианските Пескара и Терами, както и за босненския Зрински Мостар.

В крайна сметка Хървойе е предпочел офертата на кипърския АЕК Ларнака. Както е известно, този тим елиминира Левски през сезон 2019/2020 в Лига Европа, след като постигна победи с 3:0 у дома и 4:0 на „Герена“.

Треньорът на Левски Живко Миланов иска да подсили центъра на отбраната с поне двама играчи. В момента за там той разполага с 20-годишния Георги Александров и преквалифицирания халф Симеон Славчев. Проби кара и младокът Томислав Папазов, както и юношата на Арсенал Христос Сиелис.