Левски приема Пирин Благоевград в отложен мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 20:30 часа на "Герена" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя. 

"Сините" ще опитат да постигнат четвърта поредна победа в първенството на своя стадион. Евентуален успех днес ще изкачи отбора на Николай Костов до трето място във временното класиране. В момента столичани имат 12 точки в актива си, но и два мача по-малко от повечет отбори. 

Левски постигна трудни победи в последните си две срещи на "Герена" с по 1:0 над Ботев Враца и Хебър. Сега на "Герена" са амбицирани да си осигурят трите точки много по-рано в срещата. Очаква се Костов да направи някои промени в своя състав. Извън титулярите ще останат Пламен Андреев, Хосе Кордоба и Андриан Краев. Тримата имаха ангажименти с националните отбори и ще получат почивка. Много е вероятно панамецът да отпадне и от групата, тъй като няма паспорт на страна от Европейския съюз. В разширения състав ще попаднат петимата бразилци, като няма да е изненада, ако всички започнат от първата минута. На вратата ще се завърне Николай Михайлов, а в защита ще играят Жереми Петрис, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами. 

Пирин се намира в тежко положение, като заема последното място във временното класиране с едва една точка и един вкаран гол. Новият треньор на "орлетата" Иво Тренчев дебютира със загуба с 0:2 от Арда у дома, а сега заяви, че отборът му идва на "Герена", за да открадне нещо. Специалистът няма да може да разчита на контузените Гезим Пепси и Бисмарк Чарлс. Очаква се атаката на тима да води Данило Кондраков, а в предни позиции да му помагат Аймен Суда и Борис Тютюков. 

Главен съдия на мача е Ивайло Стоянов.