Левски приема ЦСКА 1948 в дербито на 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата започва в 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT. Gong.bg ще проследи на живо най-интересното от срещата. 

"Сините" са в серия от 3 мача без победа и днес освен футболен реваншизъм за поражението с 0:1 от "червените" в първия кръг, ще търсят и спиране на негативната серия. Отборът на Станимир Стоилов е пети с 26 точки, докато възпитаниците на Любослав Пенев заемат 3-о място с 31 точки, но и два мача повече. 

Мъри има сериозни кадрови проблеми в атака преди мача. Аут е Билал Бари, който е с тежка контузия, а също така и Ивелин Попов. Попето получи травма в мача с Локомотив Пловдив и със сигурност пропуска и отложения мач с Черно море през идната седмица. Добрата новина е, че Илиян Стефанов, Хосе Кордоба и Жереми Петрис, които имаха различни оплаквания през седмицата, ще са на линия за двубоя. На вратата на столичния гранд отново ще бъде Пламен Андреев, а карето в отбрана ще включва Петрис, Кордоба, Ноа Сонко Сундберг и Цунами. В халфовата линия ще играе Андриан Краев, Филип Кръстев и Георги Миланов, а триото в нападение ще бъде Роналдо, Уелтън и Илиян Стефанов. 

Наставникът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев ще може да разчита на най-доброто, с което разполага за двубоя днес. Очаква се в предни позиции да действат Радослав Кирилов, Евгений Сердюк и Енрике Рафаел. Най-вероятно Георги Русев отново ще бъде на пейката. 

Въпреки негативните резултати в последните 3 мача феновете на Левски отново ще напълнят "Герена". До момента са продадени около 8 хил. билета, като се очаква на стадиона отново да има над 10 хил. "сини" привърженици. 

Главен съдия на мача е Георги Гинчев.