Отборите на Черно море и Левски излизат тази вечер от 20,00 часа на стадион “Тича” във Варна в двубой от група А на втората осмица в efbet Лига. Срещата ще бъде предавана пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно на живо. 

Двубоят е без значение за класирането за домакините, които твърдо са седми и ще играят бараж за Лигата на конференциите срещу финалиста за Купата на България Арда Кърджали на 30 май. За Левски залогът е дали завърша 8-и или 9-и, като и двете позиции са антирекорд за вековния клуб, който досега не беше финиширал по-назад от седмата позиция. 

Треньорът на варненци, Илиан Илиев, обяви, че тимът му няма да пести сили и ще търси победата. В групата за мача се завърна след наказание опитният Васил Панайотов. Илиев няма да разчита на наказаните Влатко Дробаров и Пабло Гарсия. Аут за мача заради травми са също Зе Гомеш, Илиан Илиев-младши, Родриго Енрике и Денислав Ангелов. 

За Левски се очаква на вратата да застане Николай Михайлов, след като стана ясно, че титулярът на този пост през сезона Звонимир Микулич е напуснал. Очаква се да отсъства и друг от чужденците - Драган Михайлович, което ще отвори сериозна пробойна в състава на временния треньор Живко Миланов. Затова най-вероятно близнаците Цоневи ще си разделят по едно полувреме. 

Балансът между двата тима на “Тича” е в полза на Левски, като от изиграните досега 61 мача столичани са излизали победител 24 пъти, а 22 срещи са завършвали наравно.