Президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов разкри, че Левски и Лудогорец не могат да се разберат за датата на мача помежду си, ако преодолеят 1/16-финалите за SESAME Купа на България. Шампионите предпочитат календарът да завърши на 8 декември, докато желанието на "сините" е последният им двубой да бъде до 30 ноември.

"Има за изиграване и две отложени срещи за първенство - Славия - Лудогорец и Лудогорец - Левски, както и, ако двата тима се класират за втори кръг, още един двубой Лудогорец - Левски", заяви Караиванов. 

"И двата отбора имат желание да си доиграят срещите. За молбата на Левски знаете максимално рано. Лудогорец иска да си изиграе мачовете - двата отложени и евентуално два от Купата. Няма разбирателство за датите. Ще направим допълнителна среща между тях. Това са мачове, които ще бъдат излъчвани". 

"Това е нещото, което няма как да касае всички останали клубове. Мачовете бяха отлагани с молба на единия клуб, на другия клуб. Знаете, че сме планирали два отложени на ЦСКА и на Левски. Надявам се да намерим решението. Нито един отбор не е казал да се отлагат срещите за догодина". 

Засега не могат да бъдат напаснати датите. Някой трябва да отстъпи - може би и двете страни. Трябва да се намери решение", каза още шефът на ПФЛ.