Левски има готовност да плати 500 000 евро за нов централен нападател през зимата. Такова е желанието на треньора Николай Костов, който иска да засили конкуренцията на титулярния таран Рикардиньо. Нападателят ще бъде чужденец. Той вече е набелязан и се очаква съвсем скоро да започнат преговорите с него и настоящия му клуб.

Другото острие на „сините“ Билал Бари продължава да се възстановява от тежка контузия и няма да е готов скоро за игра. Именно заради това на „Герена“ са готови да извадят пари за нов нападател. Треньорът Костов е заявил, че само по този начин ще има вариативност в състава, за да може да атакува голямата поставена цел пред отбора – шампионската титла на България.

60-годишният специалист е поискал попълнения на още две позиции – защитник и халф. Опциите му в центъра на отбраната бяха намалени след продажбата на Ноа Сонко Сундберг в Лудогорец. В средата на терена Николай Костов иска полузащитник с офанзивни функции. За един от двата поста ще бъде взет футболист от българското първенство и вече е започнало оглеждането на подходящи опции.

Както е известно, през това лято на "Герена" взеха само двама нови. Това са Асими Фадига и Дарлан. Първият вкара изравнителния гол за 1:1 с Айнтрахт Франкфурт в София в добавеното време, а втория прави впечатление със самочувствието, с което действа в средата на терена.