Левски приема Ботев Пловдив в двубой от петия плейофен кръг в efbet Лига. Срещата е с начален час 20:30 и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно на живо.  

"Сините" се надяват да продължат със силните си игри в плейофа и да запишат нова победа на сметката си. Те все още имат надежда да се преборят с Черно море за 7-ата позиция и за участие в баража за Лигата на Конференциите. 

Левски показва много по-добро лице от началото на плейофите. Макар да се раздели с голяма част от чужденците си, отборът като че ли стана по-сплотен и това си пролича и на терена. "Сините" записаха серия от 3 поредни победи и 1 равенство в последния кръг с Царско село. Точно тази силна серия позволи на отбора да се размечтае за 7-ото място и за баража за Европа. Лошото е обаче, че на "Герена" не могат да разчитат само на себе си, а трябва да чакат и грешка на основния си конкурент Черно море.

В същото време Ботев пристига на "Георги Аспарухов" в не особено добро състояние на духа. Пловдивчани не се борят за нищо и ще играят единствено за честта си. Отборът обаче едва ли ще има особено добро настроение преди днешната среща, след като се намира в сериозна дупка от 7 поредни мача без победа. Равенствата с Царско село и Черно море в последните два кръга са малка стъпка в правилната посока, но едва ли топлят особено привържениците на "жълто-черните". За сметка на това, ако те запишат победа днес, това със сигурност ще е добър знак.

Живко Миланов отново ще изведе Левски в този мач вместо Славиша Стоянович. Той не може да използва единствено Симеон Славчев. В същото време в Ботев ще липсват контузените Неделев и Тонев.