Левски бе напълно пасивен на трансферния пазар това лято, но се очаква ситуацията да се промени в следващите месеци. След като ръководството не успя да осигури искания от Николай Костов нападател, самият треньор се е заел със задачата да намери нови попълнения, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Идеята му е неговите помощници Кирило Нестеренко и Тимур Скорих да открият класни футболисти от украинското първенство. Очаква се в близките седмици двамата да представят списък от играчи, които са подходящи да бъдат поне поканени на проби в Левски и евентуално да подпишат договори със „сините“. Ръководството е категорично, че няма да плаща трансферни суми за нови и затова предложените играчи трябва задължително да са свободни агенти.

Левски спечели добри приходи от участието си в евротурнирите и конкретно от мача с Айнтрахт, но парите ще отидат за погасяване на задълженията към НАП, както и за глоби от УЕФА. Преди няколко дни стана известно, че постъпленията от мачовете с македонския Шкупи в касата на Левски са едва 20 000 евро, след платени глоби и 30-те процента към НАП. Още тогава от ръководството се оплакаха, че така не е възможно да се прави селекция и да се купуват класни футболисти.

Левски ще има проблеми със състава през пролетния сезон, ако не успее да уговори част от звездите да подпишат нови договори. Засега е ясно, че Жереми Петрис и Адриан Краев отказват да подновят контрактите си и след Нова година ще могат да подпишат договори с всеки един клуб. Не е тайна, че Лудогорец има интерес към Краев, а ЦСКА иска да открадне Петрис. Няма изгледа засега двамата да променят решението си и да преподпишат с тима от „Герена“. Така ръководството ще бъде принудено да ги продаде още през следващия трансферен прозорец за нищожни суми.