Левски удари Славия и така записа трета победа от началото на пролетта. Очевадно е, че „сините“ имат проблеми в играта си и не са в най-добра форма, но не може да се подминат фактите, че те и Локомотив Пловдив са единствените отбори, които все още не познават какво е загуба от началото на 2021 година в първенството. Това им отрежда второто място в класирането с актив от 12 точки, пише „Мач Телеграф“. С една повече има само Лудогорец. „Орлите“ обаче бяха надвити от „черно-белите“ на „Лаута“, а освен това не успяха да се справят и с Царско село, който им взе още 2 точки с равенството 1:1 в София.

Столичани вкараха в шестте си двубоя 8 гола и допуснаха едва 3. По-добра голова разлика имат само шампионите. ЦСКА, който е с най-добрата защита, е на плюс само с едно попадение, след като „червената“ атака се е разписвала 3 пъти срещу 2 на съперниците.

Прави впечатление също, че 26-кратните първенци на България са успели да натрупат нови 5 пункта преднина пред Славия, шест от Етър, седем на Монтана и девет пред Ботев Враца, които се намират в четворката, която ще се бори за оставане в елита.