Феновете на Левски написаха писмо до спонсора на тима Васил Божков и собственика на сините Георги Попов. В него те задават четири въпроса на двамата, като един от тях е дали са готови да прехвърлят акциите на ветераните или привържениците на клуба.

Ето какво пишат запалянковците:

"ДО
Г-Н ГЕОРГИ ПОПОВ
Г-Н ВАСИЛ БОЖКОВ

Уважаеми господа,

Изминаха повече от три месеца от последните събития, които разтресоха притежавания от Вас, обичан до лудост, подкрепян до болка и възпитаващ милиони хора – „Левски“.

В този труден за Вас период, в който по обясними причини спряхте финансирането на клуба, неговите привърженици извършиха безпрецедентни действия, свързани с издръжката, осигуряване на средства за съществуване и погасяване на стари задължения към НАП, клубове и лица, засягащи пряко лиценза на клуба.

Отдадеността в креативните инициативи, проведени от сините фенове, събраха следните средства:

  • Дарения 500 000 лв. за обслужване на споразумението с НАП;
  • От продажба на билети и сезонни карти (рекорден брой продадени за България), при само три изиграни домакински мача – около 850 000 лв.
  • От продадени артикули – 400 000 лв. (рекорд за България).
  • Набрани 70 000 SMS от кампанията „Един за всички – всички за Левски“. Кампанията продължава.


Местата на стадион Г. Аспарухов бяха разпродадени чрез виртуални билети за мач пред празни трибуни (нещо невиждано до този момент в историята на футбола).

Всички тези действия на великата синя общност получиха и международен отзвук. Малко отбори в света могат да генерират такава любов. Привържениците се превърнаха в основен и единствен източник на доходи.

Г-н Божков, г-н Попов, за по-малко от година под Ваше управление „Левски“ отново се бе устремил към върха, там където винаги е било мястото му. Ваша основна заслуга е нормализирането на плащанията на стари задължения на клуба към НАП, подобрения на материалната база, изграждане на нови игрища, рязко подобрение на административното управление.

При наличието на времеви комфорт Вие щяхте да изградите силен и боеспособен отбор – шампион и клуб без задължения.

Значимостта на нашата любов – „Левски“ – се състои от многомилионна човешка подкрепа, на хора с реални лица и безумно отдадени сърца, на хора от всякакви възрасти, пол, начинание, на хора с различни политически възгледи, етнос, националност, религия, но скандиращи като един за голямата си безгранична обич:

Само „Левски“ !!!

Нашият, Ваш „Левски“ е обречен на вечност, но затова имаме нужда от Вашата човешка откровеност, а именно да получим отговор на следните въпроси:

  • Смятате ли в бъдеще да останете мажоритарен собственик и да осигурявате средства за отбора, отговарящи на Вашите стандарти;
  • Имате ли възможност и намерение да издържате частично клуба;
  • В процес ли сте на намиране на друг собственик – Ваш партньор, голям рекламодател или международна компания, отговаряща на милионната армия от хора, подкрепяща „Левски“;
  • Готови ли сте да прехвърлите акциите за управлението – на клуба, на ветераните или на привържениците.


Честността и прямотата изисква от нас да споменем, че има и друг вариант на Ваше волеизявление, което ние не можем да приемем, не от неуважение към Вас, а от невъзможността да допуснем „Левски“ да не съществува.

Чакаме съдбовния Ви отговор, като гарантираме нашата обективност, касаеща Вашата житейска ситуация.

НКП „Левски“; „Ултрас Левски“; „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“