Навръх Националния празник на България бе открита фотоизложба, посветена на 110 годишнината на Ботев Пловдив. Това е първото от поредицата събития през юбилейната година.

Ботев Пловдив

източник: Ботев Пловдив

Малко след 10:00ч. в галерия "Капана" стартира церемонията по официалното откриване с участие на организаторите от ПФК Ботев Пловдив, Сдружение ПФК Ботев и куратора на изложбата Минко Михайлов, информира сайтът на клуба.

Водещ на събитието бе Валери Станков, а множество легенди на "жълто-черния" клуб и общественици уважиха церемонията. Сред гостите бе и треньорът на мъжкия отбор на "канарчетата" Азрудин Валентич.

Ботев Пловдив

източник: Ботев Пловдив

След встъпителните речи, дойде ред и на емоционалната част, при която заслужили легенди на "жълто-черния" клуб бяха наградени с плакети. Футболисти на пловдивския тим от различни поколения получиха уважение и аплодисменти за заслугите си към най-стария футболен клуб.

Фотоизложбата, която се намира в галерия "Капана" на адрес ул. Райко Даскалов №29, ще продължи до 15-ти март, като входът е свободен. Изложените фотографии проследяват процеса на израсване на Ботев през годините.