Легендата на Левски – Емил Спасов – сподели мнението за загубата на „сините” в Стара Загора от Берое с 1:2. Той заяви, че очаква повече от представянето на някои футболисти.

startphoto.bg
37 снимки

„Трудно вкарваме голове. В нападение е тотална разрухата при липсата на Уелтън и Ел Джемили. Изключително слаб беше Левски в атака. Рикардиньо не знам дали се срещна с топката. Другите покрай него бяха на същото ниво. Отборът мачкаше и играеше активно. Статистиката сочеше, че Левски притежава много повече топката. Играеха както винаги, но отборите вече ни разбраха и знаят, че вкарваме трудно голове. Играят срещу нас на контраатаки и след елементарни грешки в защитата ни, успяват да ни вкарат без да имат положения. Няма класа в нападението и при липсата на Уелтън нещата не се получават. Очаквах, че ще ни е много трудно. Уелтън е най-доброто крило в Първа лига. Но не вярвах, че ще се пробием така в защита, уви. При първия гол Цунами беше неадекватен. В атака игра добре, но в този мач беше ужасяващ в отбрана. Кристиан Димитров сбърка в средата на терена. Учудващо е за мен, защото той е класен футболист, с опит и го харесвам. Вкара хубав гол, но не биваше да връща тази топка…. Груба грешка допусна, но той и треньорите са я отчели. Когато направиш две грешки, съответно губиш срещата. Един мой стар треньор казваше: Солта на футбола е голът. Като не вкараш, ще ти вкарат. Не бих казал, че Николай Михайлов има вина за някое от двете попадения. Срещу него излязоха на два пъти сами и го преодоляха. Не е виновен. Цунами при първото попадение се намираше на 15 метра пред останалите бранители. Какво правеше там? Не знам! Можеше да се прибере и да си покрие зоната”, заяви той пред „Мач Телеграф“.

„На чужд терен, когато пресираш, изтегляш защитата на центъра и си уязвим. Разочарован съм от представянето на отбора. Очаквам много повече от Марин Петков и Рикардиньо. Липсват футболисти и не е тайна, че нямаме голмайстор. Къса е скамейката и това си оказва влияние в някои мачове. Сега се изправяме срещу Арда. Те са много добър и балансиран отбор. Имат класни играчи. На Левски ще му бъде много трудно. Ако продължават да не успяват да вкарат голове – не ни чака нищо добро!”, завърши Спасов.