Белгийският футболен Клуб Брюж имаше големи планове на трансферния пазар тази зима, но в крайна сметка може да се довери на настоящите си играчи. В атака при всички случаи проблемите изглеждат решени.

Пристигналият от българския шампион Лудогорец бразилски нападател Игор Тиаго имаше нужда от адаптация и началото за него определено беше трудно. Но отбеляза много голове през последните седмици. А легендата на белгийския футбол Ян Кулеманс очаква нещо още по-добро от бразилеца през втората част от сезона.

"Това момче идва от българското първенство, имайте го предвид. Той трябваше да се адаптира, трябва да му дадем време. Когато преминах от Лиерс в Брюж навремето, първата ми година беше драматична", обяснява той в Nieuwsblad.

Но Кулеманс казва, че е впечатлен. "Общо той вече е отбелязал 16 пъти. Това са фантастични цифри. Това са просто фантастични цифри. Ако продължи по този начин, лесно ще достигне границата от 25 гола, продължава легендарният нападател от 80-те години. В интерес на истината, клубната легенда малко е смекчил тона. В началото на годината той беше крайно критичен, но сега смята, че ФК Брюж няма нужда от кой знае каква зимна селекция.

Въпреки добрия край на сезона, синьо-черните са на 7-о място в класирането с 30 точки, на цeли 14 след изненадващия донякъде лидер Унион (Сен Жилоа).

Не виждам причина клубът да търси нов, допълнителен нападател точно сега. Игор Тиаго се подобрява като ниво седмица след седмица, Феран Жутгла си е там, поддържа една добра класа. И макар да е вкарал само 3, създава много голове. А и да се намерят за нашите финанси по-добри от двамата в момента, едва ли ще бъде лесно, завършва легендата на ФК Брюж, Андерлехт и белгийския футбол.

През лятото Лудогорец продаде Тиаго на белгийците за 8 милиона евро и бонуси при определени постижения.