Бившият футболист на Ботев Пловдив - Георги Георгиев-Гецата, който е сред легендите на "канарчетата", смята, че Азрудин Валентич стои зад напускането на Тодоро Неделев. 
 
"Преминаването на Тошко беше изненада за всички. Аз го познавам добре и знам, че той не искаше да си тръгва от Ботев. Има нещо гнило. Преди две седмици на сбирка на ветераните от ръководството ни съобщиха, че ще брандират Тошко на клубния автобус, както и още четири легенди - Динко Дерменджиев-Чико, Петър Зехтински, Георги Попов-Тумби и Костадин Костадинов. И само след няколко дни той си тръгва. Как става тази работа?!", заяви пред "Мач Телеграф" Гецата.
 
Той беше категоричен, че има пълно доверие на Неделев и е сигурен, че футболистът не е искал да си тръгва.
 
"Зингаревич и Неделев изказаха различни версии за случилото се, но аз категорично вярвам на Тошко. Той обича Ботев и не иска да напуска. Зад цялата тази история стои Азрудин Валентич. Къде е той! В чужбина бил. Как така един от директорите не е в България в този момент? Истината е, че той продължава да командва и феновете вече го разбраха. Нещата не вървят в добра посока. Предполагам, че ще има остра реакция на привържениците. Да взимат мерки и този Валентич да напусне по най-бързия начин.
 
Недоумявам и как може да бъде продаден за 300 000 лева и то посред нощите. Това са много малки пари за играч като Тошко. И как без него ще се борим за топ 6, каквато цел обяви ръководството. В последните 10 години той е сърцето на Ботев", каза още Георгиев.