Йордан Лечков потвърди, че Конгресът на БФС ще се състои в средата на месец декември, но добави, че всяко решение, взето на него, няма да бъде легитимно.

"От самото начало казах, че трябва да се спазва устав, но той не беше спазен. На 11-т декември е насрочен Конгрес, на който ще бъдат решавани нерешени проблеми. Според мен обаче няма да е легитимен този Конгрес", започна легендата на българския футбол. 

Лечков изрази мнение, че няма по-добър за поста от Борислав Михайлов, чиято оставка той смята, че не е била правилно поискана или приета. Той допълни, че няма намерение да се кандидатира самият той за поста. Той коментира и обвиненията, че детски лагери, платени от държавата, са били провеждани в хотели, свързани с ръководството на БФС.

"Българският футбол се оформя по клубовете, а не в националния отбор. Всички ние сме виновни или невиновни за настоящото състояние на нашия футбол. Ние, от Златното поколение, си свършихме работата на терена, сега пак я вършим". 

"Аз съм инвестирал в най-добрата спортна база. Продължават да идват футболни и нефутболни клубове. Находчив съм и съм инвестирал, нямах идея по онова време, че ще стана вицепрезидент на БФС", каза Лечков пред бтв.