Вицепрезидентът на футболната ни централа - Йордан Лечков говори за "Арена спорт", в което основен акцент бяха предстоящите два двубоя на националния отбор срещу Иран и Черна гора, както и развитието на родния футбол и липсата на качествени състезатели. 
 
"Всички желаем да видим по-здрава и стегната игра. За мен това е много важно в един отбор. Тези момчета вече имат опит, познават треньора и от тях зависи, ако искат да се развиват. Аз държа на добрата игра. Искам да поздравя пловдивчани с новия стадион и дано  постигнем добър резултат там. При всички положения Пловдив е една естествена футболна столица и би било удобно за всички футболни запалянковци, ако играем там", заяви бившият национал. 
 
Той говори и за работата на селекционера Младен Кръстаич, който вече повече от година е начело на България, както и дали отборът ни все още има шансове да играе на Евро 2024.
 
"Според мен е рано да се прави равносметка на работата на Кръстаич. Поздравявам го, че предприе бързо тази крачка и да направи реформа, давайки шанс на младите футболисти. Нито един треньор в света не е сигурен за своя пост. Ще се направят анализи на мачовете, но нека да не разсъждаваме по фенски. За мен нямаме шанс за Евро 2024. Групата е доста силна. Още в самото начало казах, че Унгария е фаворит", категоричен беше Лечков.
 
Той засегна и темата с липсата на достатъчно качествени български футболисти в родните отбори, изразявайки мнение, че във всеки един мач в отборите трябва да има поне по трима родни състезатели.
 
"Ако мен ме питате, трябва да има поне трима българи във всеки отбор, но те трябва да бъдат качествени. Не казвам, че чужденците са по-добри, но отборите си имат президенти, а те си следват клубната политика. Ние нищо не можем да направим насила", коментира Лечков, който накрая се обърна към бившия си съотборник Петър Хубчев, за да му вдъхне кураж в битката с коварната болест.
 
"Пожелавам му да преодолее всичко. Това, което не ни убива, ни прави по-силни", заяви той.