Отборът на РБ Лайпциг победи с 3:1 в гостуването си на Хофенхайм в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. С две попадения за гостите се отличи Кристофър Нкунку (17’, 57’), а едно попадение добави Дани Олмо (69’). За Хофенхайм се разписа Жоржиньо Рутер.

Guilliver/GettyImages
25 снимки

Първата част премина почти изцяло под диктовката на Лайпциг откри резултата още в 17-ата минута след превъзходно изпълнен фал на гранциата на наказателното поле от Кристофър Нкунку. “Биковете” удвоиха преднината си в 32-ата минута след великолепно двойно подаванена границата на наказателното поле, което изпрати Дани Олмо очи в очи с вратаря на домакините и той отбеляза. Попадението обаче бе отменено след намеса на ВАР, която показа, че испанеца е бил в засада.

Хофенхайм изравни пет минути след началото на втората част, когато хубав пробив отляво на Анхелиньо завърши с центриране, а в наказателното поле Жоржиньо Рутер се извиси над бранителите на Лайпциг и отбеляза за 1:1.

Играчите на Марко Розе отново излязоха напред в резултата в 57-ата минута, когато Оливър Бауман трябваше да спасява отличен удар извън наказателното поле на Дани Олмо, след което играч на гостите пое топката отдясно и я върна към Нкунку, който от няколко метра се разписа за втори път в срещата.

Испанският плеймейкър все пак достигна до своя гол в 69-ата минута, когато отново отправи прекрасен удар от средно разстояние намери левия горен ъгъл на вратата и не остави никакви шансове на Оливър Бауман.