Христо Крушарски не пропусна да коментира темата с президенския пост в БФС. Той за пореден път беше категоричен, че Димитър Бербатов първо трябва да направи нещо за българския футбол, а след това да се цели в управлението.  
"Всички плюват по Боби Михайлов, че футболът ни е слаб, но как ще го промени, ако на власт дойде Бербатов примерно? Ако иска да се промени нещо, нека да направи два терена в неговия край за начало. Сега Бербатов има академия за прибиране на пари. Всеки иска да яде оглозгания кокал в БФС, но някой сериозно ли си мисли, че ще се случи нещо, ако стане Бербатов президент на БФС?!
 
Навремето имаше един Иван Славков. Когато решихме да му бием шута, не се замисляхме и го смениха подмолно. Видяхме какво стана след това", обясни Крушарски.

Той намекна още, че е възможно да се кандидатира за президент на БФС на следващия конгрес. По тази причина той вече е започнал да обикаля мачове от всички нива на българския футбол. 

"Като гледам битката за БФС, много сериозно ме кара да се замисля. Виждам, че Димитър Бербатов събра 70 клуба, а 400 подкрепят Борислав Михайлов. Мене засега ме подкрепят три. 

Сега аз обикалям отборите за да видя как ме приемат. След това ще преценя какво да правя. Но виждате, че каквото предложа и се случва. Аз финансирам и два аматьорски клуба – Рилски спортист (Самоков) и Рилец (Говедарци). Само транспорта, който осигурявам, струва 50 хиляди лева. Предложих безплатни картотеки и се случи. За клубовете това са много пари, но не и за БФС. Така че сега започвам работа. 

Ако стана президент, със сигурност ще работя без пари. Ще си разчитам на пенсията. Но за да се пребориш, трябва да си подготвен. Ако видя, че има човек, на който му се работи за доброто на българския футбол, съм готов да му съдействам. БФС не ме грее, важното е да започне да се работи", каза още Крушарски.