Крумовград посреща Ботев Враца на базата в „Коматево“ в първи мач от 13-ия кръг на родното първенство. Двубоят започва в 17:30 часа и ще може да бъде наблюдаван по DIEMA SPORT или проследен на Gong.bg.

След силния си старт Крумовград започна да записва все по-слаби резултати. „Жълто-сините“ вече нямат победа в пет мача. В тези пет срещи новакът в елита има записани едва две точки – при равенствата с Левски и Хебър.

Към момента отборът на Неманя Миланович е на девета позиция с 14 пункта. Около самия сръбски наставник имаше спекулации, че може да бъде освободен при негативен развой на мача с Хебър. От Крумовград обаче разсеяха тези слухове и застанаха зад своя старши треньор.

Димитър Тонев е под въпрос за домакините, а Миланович със сигурност няма да може да разчита на контузените Александър Георгиев и Патрик Луан. Грешникът от Пазарджиик - Джунейт Али, пък ще изтърпи своето наказание.

Ботев Враца се съвзе след идването на Христо Янев и записа два мача без загуба, преди да дойде късното поражение от ЦСКА 1948.

Първо врачани победиха Берое, а след това направиха равенство с Хебър. ЦСКА 1948 успя да обърне Ботев във Враца с късен гол на Ивайло Чочев. По този начин активът на северозападния тим остава 10 точки. „Зелено-червените“ към момента се подвизават на 14-ото място в класирането. 

Мирослав Маринов и Чавдар Ивайлов са аут задълго и Христо Янев ще реди състава си без тях.