Отборът на Крумовград победи Ботев Пловдив с 2:1 в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Домакините поведоха след страхотен гол на Алекс Колев в 6-ата минута. Малко след това "канарчетата" нацелиха гредата, а равенството бе възстановено в 24-ата минута, когато Георги Николов се разписа от дузпа. 

През второто полувреме два гола на гостите бяха отменени заради засада, а в добавеното време Александър Колев вкара дузпа и донесе победата на Крумовград, с която тима на Станислав Генчев събра 29 точки и се изкачи на деветото място в класирането. Ботев Пловдив остава на осмата позиция с актив от 29 пункта. 

Крумовград - Ботев Пловдив

източник: Sofascore

Още в първата минута Крумовград се впусна в бърза атака отдясно, след като Вячеслав Велев получи. Той напредна и прати остро подаване в наказателното на гостите, до което Момчил Цветанов опита да стигне, но бе изпреварен, тъкмо преди да прати топката в мрежата.

В 6-ата минута Антонио Перера загуби топката на центъра. Тя стигна до Александър Колев, който тръгна на индивидуален рейд, а накрая шутира извън пеналтерията. Мощният изстрел на нападателя срещна левия страничен стълб на вратата и влезе - никакви шансове за стража на Ботев Пловдив.

"Канарчетата" имаха страхотен шанс да изравнят само минута след получения гол. Антонио Перера стреля с левия крак, а Янко Георгиев спаси. След това топката върхлетя Николай Минков, но той не успя да нанесе добър удар, а кълбото срещна гредата и излезе.

В 11-ата минута Георги Николов успя да се измъкне от Машедо и шутира. Ударът му обаче попадна право в стража на Крумовград.

Седем минути след това Акере получи при добра акция в атака на "жълто-черните". Той реши да завършва сам и стреля с левия крак. Пред удара му обаче се хвърли играч на Крумовград и топката излезе в корнер. При който не се стигна до нищо по-опасно пред Янко Георгиев.

В 23-ата минута Георги Николов бе изведен, той изпревари Янко Георгиев и бутна топката си надясно, след което бе препънат от противниковия вратар. Георги Кабаков посочи бялата точка. Именно Николов застана зад топката. Нападателят бе точен и изравни, вкарвайки първия си гол с екипа на Ботев Пловдив.

Гостите продължиха да натискат и в 27-ата минута това доведе до неубедително изчистване от страна на Крумовград. Топката стигна до Самюел Акере, който реши да шутира от дистанция. Неговото изпълнение обаче прелетя встрани от целта.

В 36-ата минтуа домакините имаха сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Антоан Конте. Бранителят пое топката с коляно, като изглеждаше, че има леко докосване до ръката му, но не и достатъчен контакт, за наказателен удар.

Минута след това Акере напредна отляво и пусна остро подаване по земя, до което стигна Георги Николов. Той обаче не успя да отправи точен удар. 

start-photo.bg
85 снимки

В началото на второто полувреме Ивелин Попов получи в наказателното след добра комбинация на "канарчетата". Опитният халф обаче не успя да намери целта от трудна позиция. Последва корнер, при който топката бе изчистена.

В 55-ата минута Момчил Цветанови изпрати опасно центриране, което обаче бе изчистено. Топката стигна до Вячеслав Велев, който си опита късмета с шут от дистанция. Изпълнението му обаче беше много разочароващо.

В 65-ата минута Акере получи отляво. Той отправи директен изстрел към близкия ъгъл, но Янко Георгиев внимаваше и улови без проблеми.

Само минутиа след това влезлия от скамейката Укаки отне топката и извеждащ пас към Самуел Акере, който с едно докосване успя да проедолее противниковия страж и да вкара. Веднага обаче прозвуча сигнал за засада и попадението бе отменено. ВАР не се намеси.

В 77-ата минута Ивелин Попов напредна отляво. Той бе съборен, а нарушение нямаше. Топката стигна до Акере, който прати центриране, а Мартин Секулич вкара с глава. И това попадение не бе зачетено заради засада. След дълга проверка с ВАР това решение бе потвърдено.

Четири минути преди края на редовното време домакините изпълниха ъглов удар, при който се стигна до сериозно разбъркване на близката греда. Последва и удар, който бе избит от Ивелин Попов с глава над напречната греда.

В 90-ата минута Жак Пехливанов шутира от пряк свободен удар, Матвей Игонен спаси, а след това Алекс Колев атакува топката. Той обаче не успя да стреля с глава добре, тъй като топката се срещна и в ръката на Дилан Мертенс. Това доведе и до червен картон за футболиста на Ботев Пловдив. Александър Колев изпълни дузпата и бе точен от бялата точка, за да даде преднина на Крумовград в добавеното време на срещата.

FT | Крумовград - Ботев Пловдив 2:1

1:0 Александър Колев 6'

1:1 Георги Николов 24' (дуз)

2:1 Александър Колев 90+2' (дуз)

Съставите на двата отбора:

Крумовград: 1 Янко Георгиев, 44 Божидар Кацаров, 5 Матей Шимич, 18 Клайдер Машедо, 7 Момчил Цветанов, 91 Вячеслав Велев, 8 Ренан Арияш, 13 Диего Рапосо, 23 Димитър Тонев, 10 Серкан Юсеин, 9 Александър Колев

Старши треньор: Станислав Генчев

Ботев Пловдив: 32 Матвей Игонен, 10 Ивелин Попов, 15 Джеймс Етоо, 16 Самюел Акере, 17 Николай Минков, 19 Антоан Конте, 20 Антонио Перера, 28 Янис Карабельов, 38 Константинос Балогианис, 79 Атанас Чернев, 93 Георги Николов

Старши треньор: Душан Керкез