Наставникът на Септември, Красимир Балъков, изрази съжалението си за ранния червен картон, който обрече неговия тим на поражение срещу Пирин с 0:1. Той обаче отличи волята на неговите състезатели, изтъквайки, че именно това качество ще е безценно в битката за оцеляване. 

„Не си представях дебюта ми с такъв сценарий. Човек винаги може да падне, но когато играеш почти цял мач с 10 души не е лесно. Момчетата показаха силен характер и воля, за да се върнат в мача. Това е едно от най-важните неща, за да оцелееш. Нямахме късмет пред гола днес, но продължаваме да работим и да вярваме в себе си“, започна легендата. 

„Всичко се развали след червения картон на Арсов. Искахме да пресираме отпред, но в крайна краищата остана само един план“. 

„Второто полувреме показва, че тимът не е потънал. Има състезатели с воля и желание, това е основата, върху която трябва да стъпим. Не видях положението за дузпата, така че предпочитам да не давам мнение“. 
„Обичал съм винаги предизвикателствата. Лесните неща никога не са ме задоволявали. Надявам се да дам необходимия попътен вятър на тези момчета, за да постигнем оцеляването“.

„Това е моята професия и я обичам. Когато ме помолиха да приема трудната задача, нямаше как да откажа. Играем само с българи и трябва да им се помогне на тези момчета“, завърши Балъков.