Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде пресконференция пред медиите от пистата на Националния стадион "Васил Левски" заедно с представители на Националния оперативен щаб, Регионална здравна инспекция-София и  БФС - проф. Тодор Кантарджиев, Тодор Пенчев, Димо Димов, Емил Костадинов и д-р Михаил Илиев.
 
Той говори пред журналистите след срещата си с премиера Бойко Борисов във връзка с мерките срещу коронавируса във футбола.
 
"С Националния щаб проведохме заседание при Бойко Борисов и взехме важни решения, свързани с коронавируса и противоепидемичните мерки. Заповед, издаден от министъра на спорта, изисква всеки месец до трето число да се правят PSR тестове на всички участници в шампионата до приключване на извънредната ситуация в страната. В периода между двата теста отговорност носят клубните лекари под ръководството на медицинската комисия на БФС.
 
При диагностициране на случай с коронавирус състезателят се слага под карантина и се прилагат заповедите и противоепидемини мерки. Останалите се подлагат на два теста в рамките на три дни. Ако са отрицателни, продължаватучастието си в шампионата", заяви Кралев.
 
Другото решение след заседанието е свързано с финала за купата на България. Красен Кралев потвърди новината на Gong.bg, че на мача между ЦСКА и Локомотив Пд ще се допуснат 12 000 души.
 
"Ние бяхме една от малкото държави, в която бяха допуснати хора на стадиони. За съжаление не се спазват мерките в определени моменти. Въпреки разочарованието от поведението на част от феновете, направихме компромис. Имайки предвид важността на срещата, ще допуснем до 12 000 души, разпределени равномерно на трибуните. Хората ще бъдат настанявани през седалка и през ред.
 
Нека хората се съобразяват с предписанията на специалистите и разчитаме да бъдат убедени, че това е за тяхно добро. Призовавам още веднъж всички фенове да бъдат отговорни, защото заразата още не е преминала", каза още министърът на спорта.