Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати съболезнователен адрес до близките по повод кончината на Никола Спасов. Както е известно, 61-годишният наставник на Монтана почина тази сутрин след триседмично боледуване от коронавирус.

"До семейството и близките на Никола Спасов

Опечалено семейство,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на Никола Спасов. Напусна ни една голяма личност, която посвети целия си живот на футбола.

В този тъжен за Вас ден приемете моите най-искрени съболезнования. Напусна ни мой приятел, на когото искрено се възхищавах.

През своята състезателна кариера Никола Спасов се показа като всеотдаен играч и заслужено спечели любовта на феновете на отборите, за които играеше. С Локомотив София той спечели титлата на България през 1978 г. Носеше радост с головете си и за Черно море, Дунав и Спартак Варна.

Като треньор на Черно море Никола Спасов изведе тима до бронзовите медали в първенството през 2009 г. Той донесе Купата на България във Варна през 2015 г., а няколко месеца по-късно зарадва феновете на "моряците" и със спечелената Суперкупа на страната. Тези отличия го превърнаха в най-успешния треньор в най-новата история на Черно море.

Никола Спасов печелеше доверието и любовта на всички заради страстта и енергията, които демонстрираше на терена и на треньорската скамейка. Той може да бъде пример във всяко едно отношение. Загубата на такива личности предизвиква тъга у всички, които обичат футбола.
Поклон пред паметта му!

Красен Кралев,
Министър на младежта и спорта", написа той.