Спортният министър Красен Кралев се обяви за коренна промяна в родното съдийство. Според него трябва да се ограничат всички мениджърски интереси и това ще повлияе на българския футбол.

"Коренна промяна трябва да има в съдийството - те обезверяват не само футболистите, но и публиката. Ако се лимитират всички мениджърски интереси, които се прокарват, нещата ще се оправят. Аз смятам, че имаме добри млади играчи. Въпрос е техният талант да не се похабява. Не е възможно във времената на пандемията да се съберат 800 души на едно място.

Дали Конгресът ще е сега или след два-три месеца, няма значение. По-важното е да видим сблъсък на идеи и предложения за реформи във футбола. Аз смятам, че един президент на БФС може да наложи идеи за методика за развитие за школите. Тя трябва да бъде подкрепена и от правителството, разбира се", заяви Кралев пред БНТ.

"Спортният сектор е един от най-засегнатите от пандемията, особено като става въпрос за международни състезания. Ситуацията е сериозна и тежка, но ние направихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен и запазен през това време. Първи затегнахме мерките и първи разхлабихме", каза министърът.

"Смятам, че в по-голямата си част мерките се спазват. Част от футболните фенове не оправдаха доверието, което им гласувахме и се стигна до забрана за провеждане на състезания с публика. Феновете на тениса нямат нищо общо с футболните такива", сподели Кралев относно факта, че има зрители само на Sofia Open.