Централният защитник на Лудогорец Козмин Моци подписа нов договор с клуба, който ще го задържи в Разград до 2022 година. По тази причина в Румъния направиха интересна класация, която показва, че бранителят може да стане футболистът, който ще изравни рекорда за играч с най-много спечелени отличия в историята.

Козмин Моци е много близо до изпреварването на легендата Мариуш Лакатуш за спечелени трофеи в професионалната си кариера. Румънският национал пристигна в Лудогорец през лятото на 2012 година и оттогава спечели спечели титлата на България всяка година. По този начин Моци може да спечели осма поредна титла с Лудогорец през този сезона, след като води с девет точки на втория Левски.

Ако румънецът остане в Лудогорец до края на своя нов договор и тимът спечели десет шампински титли, то той ще се изравни с Мариуш Лакатуш, който е постигнал това със Стяуа Букурещ.

Припомняме, че преди близо шест години Козмин Моци спаси две дузпи на румънския гранд в европейските турнири и влезе в аналите на футболната история.

Защитникът на Лудогорец ще подгони легенди като Райън Гигс и Алфредо ди Стефано които имат по 13 и такива като Пако Хенто и Еузебио, които са с по 12. Румънецът има шанс да се изравни с Йохан Кройф, като футболист спечелил десет титли в кариерата си.