Станислав Костов прекрати договора си с Левски днес. Голмайсторът на „сините“ говори пред Gong.bg за раздялата, равносметката от постигнатото и се обърна с призив към феновете и бившите си съотборници. Той сподели, че за момента оферти към него няма и все още не е ясно къде ще продължи кариерата си.

Антон Узунов
59 снимки

- Слави, с какви чувства се раздели с Левски?

- Тръгвам си с отлични чувства. Много се радвам, че играх за клуб като Левски.

- Колко трудно взе това решение?

- Да ви кажа честно, много трудно. Но понякога в живота трябва да взимаш такива и да продължиш напред. В момента дори няма значение дали ми е било трудно или не. Знам през какво преминах. Трябва да съм концентриран към бъдещето и продължаването на моята кариера.

- Как се разделихте с ръководството?

- Разделихме се нормално. Срещнах се с Наско Сираков и Павел Колев. Пожелахме си успех. Тук е моментът да благодаря на ръководството за всичко, което прави за отбора. Дано успеят да направят така, че Левски отново да си стъпи на краката и да е на мястото, на което сме свикнали и искаме всички да го виждаме.

- Къде ще продължиш кариерата си? Имаш ли конкретни оферти?

- Все още нямам яснота. За момента няма оферти към мен. Както не беше истина и това, че съм водил преговори с Пирин.

- В България или чужбина искаш да продължиш своята кариера?

- Не знам. Все още няма нищо конкретно.

- Когато пристигна на „Герена“, като че ли те приеха резервирано, но след това се превърна в голмайстор на тима. Как оценяваш престоя си в Левски?

- Мога да кажа, че сам преобърнах представите и накарах феновете след това да скандират името ми. Това е уникално чувство. Не всеки сезон се случва български нападател да вкара 24 гола. По този начин влязох в историята на Левски.

- Спомена как феновете скандираха името ти. Какво искаш да им кажеш?

- Много им благодаря за всичко. Искам да им пожелая да са живи и здрави и да продължат да подкрепят Левски във всичко и навсякъде. Привържениците показаха какво означава клубът за тях и не спираха да помагат в тези трудни времена. Това показва какво е любов.

- Какво ще кажеш и на бившите ти съотборници?

- Най-вече да стиснат зъби и да се раздават максимално. Дано всички за здрави и да тренират добре, за да може, когато започне първенството да печелят мачове в името на Левски.