Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция след загубата с 0:1 от ЦСКА 1948. Той заяви, че "сините" все пак са били по-добрите в Бистрица и е доволен от играчите си. Освен това специалистът говори за зимната селекция на клуба.

"Съжаляваме, че не успяхме да победиме, мисля, че бяхме по-добрият отбор в този мач. Контролирахме добре играта до удара, който получихме във вратата", сподели Костов.

"Футболът е игра на моменти, играчът, който преценява в последния момент как да постави крака си при удар, това са неща, които няма как тепърва да развиваме. Ако е важно за вас, имаме доста тренировки, в които упражняваме удари от различни ситуации. На мач може би има някакво напрежение, нямам обяснение", каза още той.

"Сигурен съм, че ще се появат и критици. Именно те трябва да обърнат внимание на играта и усилията на нашите футболисти. Загубихме доста мачове, ни никога не сме били надигравани. Никога. Днес имахме много добри взаимодействия, много смислени подавания, създадохме положения и направихме добра игра. За съжаление загубихме. В историята остават резултатите. Знам, че са разочаровани нашите фенове, но трябва да приемем това и да сме малко по-обективни за някои неща", допълни треньорът.

startphoto.bg

92 снимки

След това наставникът на "сините" говори и за зимната селекция.

"Имаме нужда от играчи, то се вижда с просто око. Ще обърнем сериозно внимание на селекцията. Вече има разговори в тази посока"

"Имаме време да мислим, трябва да видим какво можем да променим. Не може да тренираме едно, а да играем друго. Ситуациите не ги отбелязахме и не е за първи път"

"Аз нямам претенции към нашия отбор, ние изглеждахме много добре днешния мач. Много съм доволен от това представяне, не съм доволен от резултата. Даже не съм на себе си"

"Ръководството много силно ме подкрепя, не съм имал никога сложни въпроси за решаване. Доволен съм от екипа, с който работя, доволен съм от играчите по време на тренировки. Има някои неща, за които няма как да говоря, те са свързани с тези договори. Има неща, които няма как да се усетят", завърши той.