Вчера председателят на Съдийската комисия - Костадин Гергинов, даде обяснение защо Валентин Железов е назначен да свири мача ЦСКА - Локомотив Пловдив. По една или друга причина той изключи другите съдии. 

Лошото е, че Гергинов напълно се оплете в опита си да обясни съдийския наряд.

Той изключи като вариант Георги Кабаков за дербито на "Армията", тъй като реферът бил от Пловдив.

Никола Попов и Драгомир Драганов пък отпадали автоматично. Причината била, че Попов ръководил мача на ЦСКА срещу Славия преди два кръга. Драганов пък имал наряд за Лудогорец - ЦСКА. 

В тази връзка съвсем логично възниква следният въпрос: Защо Гергинов праща Никола Попов да свири мача на ЦСКА 1948 с Левски, като преди два кръга същият съдия е ръководил двубоя на ЦСКА 1948 с Арда? Попов свири на ЦСКА 1948 в 16-ия кръг и след това в 19-ия. 

Какво излиза? При еднакви обстоятелства, един път може, друг път - не.

И още нещо - Кабаков не може да свири срещата ЦСКА - Локо Пд, тъй като е пловдивчанин. Защо тогава съдии от София непрестанно свирят мачове на софийски отбори срещу противници от други градове? 

Въпросът е спазва ли ръководената от Гергинов съдийска комисия собствените си правила и налагат ли се еднакви критерий?

Ето обяснението на Гергинов: 

Във връзка с възникнало запитване и недоумение от страна на медиите, защо на срещата ПФК „ЦСКА-София“ – ПФК „Локомотив 1926“ Пловдив е назначен за главен съдия Валентин Железов, а не международен съдия, внасям следното пояснение:

Георги Кабаков е от град Пловдив и по тази причина отпада като вариант.

Волен Чинков ръководи мачове на двата отбора ( ПФК „Локомотив 1926“– ПФК „Лудогорец 1945“ и ПФК „ЦСКА-София“ – ПФК „Черно море“), което по правилник го изключва от наряд.

Ивайло Стоянов все още е със спрени права.

Никола Попов ръководи мач на ПФК „ЦСКА-София“ (срещу ПФК „Славия 1913“) преди два кръга.

Драгомир Драганов ръководи ПФК „Лудогорец 1945“ – ПФК „ЦСКА-София“, което автоматично го изважда от възможните наряди.

Георги Давидов е назначен да ръководи друга важна среща в кръга – ПФК „Берое“ – ПФК „Лудогорец 1945“.

При така стеклите се обстоятелства, назначителната комисия се спря на един от най-опитните не международни съдии – Валентин Железов.

За първи и последен път влизам в обяснителен режим по отношение на съдийските назначения.

С подобни публикации единствено се цели да се създаде напрежение и да се въздейства върху съдиите преди футболните срещи.

Костадин Гергинов

Председател на СК при БФС


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.