С добрата си игра напоследък футболистът на Арда - Иван Коконов, спечели приза за Футболист №1 на четвърти кръг в родната efbet Лига. Крилото на кърджалийци отличи представянето на отбора до момента и призна, че се надяват да бъдат поне в топ 6 на класирането в края на сезона. 

"Борим се за по-предна позиция, всеки мач играем за победа. Дано в края на сезона сме в шестицата", пожела си футболистът. 

"Мисля, че идва от схемата на игра. Избираме тактически да играем по-атакуващ футбол, може би сте забелязали, че сме три крила напред. Може би това ни дава голямо предимство, защото играем по-атрактивно."

"Нямаме фиксирани позиции, особено в нападение. Имаме свободата постоянно да се сменяме. Важно е да сме отпред и да вкарваме ситуациите, които имаме."

"Чувството да се завърнем на "Арена Арда" е страхотно. На мачовете идват доста фенове. Ситуацията сега с коронавируса не позволява голям брой фенове, но запълват капацитета на позволените места. В града се усеща добро настроение, хората ни подкрепят, имат ни доверие и са щастливи", допълни Коконов. 

"С подобряването на базите и стадионите се вдигна нивото на българския футбол, така че се надявам тази година Лудогорец да имат по-голяма конкуренция. Ако трябва да кажа отбори - ЦСКА, Берое, надявам се и ние. Ако продължаваме с тази игра, нищо чудно да сме в добри позиции." 

"Първият мач завърши наравно, но за мен си беше загуба. Не е окей в последната минута да ти вкарат гол, това разколебава отбора. Ние можем да победим всеки, стига да си вярваме. Това е магията на футбола - да победиш всеки и да паднеш от всеки", заяви Коконов. 

"Ако преценят, че мога да помогна в националния, бих се радвал да получа повиквателна", заяви Коконов относно темата с националния отбор. 

"Знам, че с Ботев Враца мачовете са трудни, но се надявам да си запазим формата. Ако покажем играта от предните мачове, мисля, че няма да имаме проблем. Първите кръгове обаче ме изненадаха, доста добре се справят. 

"Искам да съм здрав. Оттам нататък амбицията ми е всеки мач да отбелязвам голове. Аз винаги съм имал желанието да изляза в чужбина, просто не са се случвали нещата. Ако продължа с добрата игра, се надявам тази година да стане." 

"Успехите ни се дължат на това, че всеки дава максимума. Миналата година нямахме отборен дух, но тази година е различно и гледаме когато някой направи грешка, другият да му помогне. Българи сме и може би комуникацията е на по-добро ниво, но приемаме всеки друг футболист в колектива", призна Коконов.