Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира актуалната тема за седалките на стадион "Христо Ботев", които бяха купени от общината за 1 милион лева преди години. Началникът на компанията, която в момента строи съоръжението, съобщи, че въпросните седалки са остарели и се налага закупуването на нови.

"Имаше комисия, която бе събрана, за да се види къде се намират седалките и колко бройки са. Говоря бавно и точно, защото чух много интерпретации за тези седалки. Количеството е налице, налично е. Тези седалки не са мои, за да решавам аз къде да се дават. Това е общинска собственост, има си общински съвет, тепърва ще се решава. А дали стават или не - има си изисквания на ФИФА, с които ще се съобразим. Никъде не съм казал, че ей така аз ще дам тези седалки – аз съм кмет, но те не са мои, а на всички нас. Стоят си, в добро състояние са, няма проблеми. А дали стават за стадиона - това ще го кажат други органи. Ако стават, ще бъдат сложени. Ако не, ще се съберем всички ние, общински съвет, спортни клубове и т.н.", коментира той пред Plovdiv24.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.