В най-скоро време ще има развръзка по темата за стадион "Христо Ботев". Това обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който е имал среща с премиера Бойко Борисов.
 
"Ако кажа някакви срокове, веднага ще има сърдити и от двете страни. Вчера имах среща в София с премиера. В най-скоро време ще има развръзка", заяви Димитров.
 
Той разкри още, че много сериозна френска компания е готова да построи изцяло нов стадион "Пловдив“. Финансирането на строежа може да се поеме изцяло от въпросния консорциум, но французите са поставили едно единствено условие - на съоръжението да играят двата местни гранда Локомотив и Ботев.
 
"Аз не виждам жив човек, който може да събере Локомотив и Ботев да играят на един стадион. Иначе французите са си направили изчисленията, ще го менажират и даже са готови да дават пари на общината. Според тях един стадион с капацитет за 25 000 зрители е нормален за Пловдив и може да се печели от него", заяви Димитров пред Plovdiv24.bg.
 
"Според мен това може да стане в друго градче, в което да има само един отбор. Двата клуба са категорични, че не искат да играят на едно и също място. Ще търсим други начини, тъй като на никой не му харесва това състояние на стадион "Пловдив“, допълни още кметът на града.